Tangan Mas

Raffy biedt naast basiszorg ook complementaire zorg aan. Deze aanvullende zorg heeft als doel het bevorderen van iemands welzijn en welbevinden. Onder de naam Tangan Mas streven we dan ook naar zorg van zowel lichaam, geest en ziel. Door aan alle drie aspecten aandacht te geven, wordt de kwaliteit van leven bevorderd, het zelfgenezend vermogen gestimuleerd en de fysieke conditie vergroot.

Tangan Mas heeft een aanbod van verschillende behandelingen. Deze kunnen dagelijks worden aangeboden, maar ook worden ingezet in de palliatieve zorg.
Binnen Tangan Mas spelen aandachtsvolle bejegening en kwaliteit in aanwezigheid een belangrijke rol.

In letterlijke zin betekent Tangan Mas 'gouden handen'. "Je hebt gouden handen..." is ooit als compliment gegeven door een familielid van een bewoner die voor pijnklachten Therapeutic Touch kreeg.
De tweede betekenis van Tangan Mas is 'ik reik u de hand' of 'reik mij uw hand'.

Behandelingen

Therapeutic Touch (TT)
TT gaat ervan uit dat een mens uit energie bestaat. Op het moment dat dit energieveld in disbalans is, kunnen symptomen als pijn, onrust, angst, depressie, stress e.a. ontstaan. Ook eczeem, jeuk en aandoeningen waarbij niet aangeraakt mag worden, kunnen indicaties zijn om TT in te zettten. TT werkt ontspannend en het zelfgenezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd.

Aromazorg
Door middel van etherische oliën kan aromazorg verlichting geven bij zowel lichamelijke als geestelijk klachten. Met een voor u op maat gemaakte olie kan een hand- of voetmassage gegeven worden; een laagdrempelige behandeling om kennis te maken met Tangan Mas. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een aroma-streamer in het appartement, die ervoor zorgt dat de geur van het specifieke oliemengsel in de ruimte wordt verspreid en daardoor toevoegt aan iemands welbevinden (verlicht onrust, angst, benauwdheid, neerslachtigheid, etc.)

Pitjit
Een massagevorm uit Indonesië die van generatie op generatie is doorgegeven. Bij pijnklachten in bijvoorbeeld nek, schouders en rug wordt middels een verzameling van diverse technieken, gericht op spieren en drukpunten gemasseerd. Cerok en cupping behoren ook tot de mogelijkheden.

Stoelmassage
Een drukpuntmassage die gegeven wordt op een speciaal ergonomische massagestoel. De aandacht is gericht op het losmaken en laten doorstromen van de energie. Onder andere nek, schouders en rug worden hierbij d.m.v. drukken, kneden, kloppen en strekken onder handen genomen.

Holistische massage
Wilt u even tijd voor uzelf en loskomen van de drukte van alledag, dan kan een holistische massage ontspannend werken. In alle rust kunt u ervaren wat een massage met aandacht voor u kan betekenen.


Voor wie

Naast bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum is iedereen welkom bij Tangan Mas voor
  Therapeutic Touch
  pitjit
  stoelmassage
  holistische massage

Indicaties:
- allerlei spanningsklachten, zoals in nek, schouders, rug
- fysieke klachten zonder aanwijsbare oorzaak
- gevoelens van o.a. onrust, stress, burn-out
- vermoeidheid, slapeloosheid, ademhalingsproblemen
- teveel piekeren/in je hoofd zitten
- in een periode waar sprake is van verlies of verandering (overlijden, scheiding, ziekte)
- als ondersteuning van andere hulpverlening (psychotherapie, fysiotherapie)
Verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

Een behandeling begint met een intakegesprek om zo een beeld te krijgen van uw  medische achtergrond en eventuele contra indicaties (bijv. ontstekingen, hartafwijkingen, spataderen) uit te sluiten.

Door wie

Het team Tangan Mas bestaat uit:
Babette Joseph – coördinator complementaire zorg, holistische massage
Anita Wissel – TT, pitjit, holistische massage
Jeanine van der Water – TT en pitjit
Rita Preijers – TT, pitjit en aromazorg
Eda van Anrooij - Aromatherapeute

“Iedere dag weer ervaren we wat een aanraking of een massage met aandacht met een bewoner kan doen. Hij of zij kan een groter lichaamsbewustzijn ervaren, genieten van zowel fysieke als mentale ontspanning, zich gezien voelen door deze aandachtige aanraking en bovendien kan het troostend werken. Naast pijnvermindering kan er een algeheel gevoel van welbevinden en acceptatie zoals het is ontstaan. Dat geldt ook voor medewerkers die geregeld gebruik kunnen maken van TT en stoelmassage. Samen met nog 15 TT-ers geven we vorm aan Tangan Mas. We heten ook externe cliënten graag van harte welkom!”

Overige gegevens

Tangan Mas
Bernard de Wildestraat 400
4827 EG Breda
Tel. 076 5225150
KvK 41.103.368
BTW-nummer 0054.88.886
tanganmas@raffyzorg.nl
www.raffyzorg.nl

De praktijk bevindt zich links-achter in de gang tegenover de receptie alwaar u kunt plaatsnemen. U kunt bellen, mailen of vrijblijvend even langskomen. Wanneer u belt, noteert de receptie uw naam en telefoonnummer en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Openingstijden:

Maandag  09.00 - 12.30 uur
Dinsdag  09.00 - 17.00 uur
Woensdag  09.00 - 17.00 uur
Donderdag  09.00 - 17.00 uur
Vrijdag  09.00 –17.00 uur


Zie bijgaand de tarieven: Tangan Mas tarieven 2017.pdf

Links:
www.vanpraaginstituut.nl
www.therapeutictouch.nl
www.holos.nl


   

LAATSTE NIEUWS
15 oktober 2019

Potjo Potjo! Wie doet er mee?

Zaterdag 9 november is het Weekend van de Mantelzorg. Kom die middag samen met (je) mantelzorgers na..

Lees verder
30 september 2019

Ik Zorg. Voorlichtingsbijeenkomst 10 oktober

’Wanneer kon jij voor het laatst écht iets voor iemand betekenen?’’ Stel dat je dit gevoel aa..

Lees verder