Tangan Mas

Raffy biedt naast basiszorg ook complementaire zorg aan. Deze aanvullende zorg heeft als doel het bevorderen van iemands welzijn en welbevinden. Onder de naam Tangan Mas streven we dan ook naar zorg van zowel lichaam, geest en ziel. Door aan alle drie aspecten aandacht te geven, wordt de kwaliteit van leven bevorderd, het zelfgenezend vermogen gestimuleerd en de fysieke conditie vergroot.

Tangan Mas heeft een aanbod van verschillende behandelingen. Deze kunnen dagelijks worden aangeboden, maar ook worden ingezet in de palliatieve zorg.
Binnen Tangan Mas spelen aandachtsvolle bejegening en kwaliteit in aanwezigheid een belangrijke rol.

In letterlijke zin betekent Tangan Mas 'gouden handen'. "Je hebt gouden handen..." is ooit als compliment gegeven door een familielid van een bewoner die voor pijnklachten Therapeutic Touch kreeg.
De tweede betekenis van Tangan Mas is 'ik reik u de hand' of 'reik mij uw hand'.

Behandelingen

Therapeutic Touch (TT)
TT gaat ervan uit dat een mens uit energie bestaat. Op het moment dat dit energieveld in disbalans is, kunnen symptomen als pijn, onrust, angst, depressie, stress e.a. ontstaan. Ook eczeem, jeuk en aandoeningen waarbij niet aangeraakt mag worden, kunnen indicaties zijn om TT in te zettten. TT werkt ontspannend en het zelfgenezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd.

Aromazorg
Door middel van etherische oliën kan aromazorg verlichting geven bij zowel lichamelijke als geestelijk klachten. Met een voor u op maat gemaakte olie kan een hand- of voetmassage gegeven worden; een laagdrempelige behandeling om kennis te maken met Tangan Mas. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een aroma-streamer in het appartement, die ervoor zorgt dat de geur van het specifieke oliemengsel in de ruimte wordt verspreid en daardoor toevoegt aan iemands welbevinden (verlicht onrust, angst, benauwdheid, neerslachtigheid, etc.)

Pitjit
Een massagevorm uit Indonesië die van generatie op generatie is doorgegeven. Bij pijnklachten in bijvoorbeeld nek, schouders en rug wordt middels een verzameling van diverse technieken, gericht op spieren en drukpunten gemasseerd. Cerok en cupping behoren ook tot de mogelijkheden.

Stoelmassage
Een drukpuntmassage die gegeven wordt op een speciaal ergonomische massagestoel. De aandacht is gericht op het losmaken en laten doorstromen van de energie. Onder andere nek, schouders en rug worden hierbij d.m.v. drukken, kneden, kloppen en strekken onder handen genomen.

Holistische massage
Wilt u even tijd voor uzelf en loskomen van de drukte van alledag, dan kan een holistische massage ontspannend werken. In alle rust kunt u ervaren wat een massage met aandacht voor u kan betekenen.

Holistische massagetherapie
Er wordt vanuit een holistische visie gemasseerd. De mens wordt als een geheel (holos) gezien, als een eenheid, waarbij het fysieke, het mentale, het sociale en het spirituele aspect invloed op elkaar hebben. Het fysieke lichaam drukt vaak uit hoe we ons innerlijk voelen. Als we ervan uitgaan dat het lichaam een weerspiegeling is van ons gevoelsleven, dan kunnen we anders naar een klacht gaan kijken. Een klacht wordt in eerste instantie niet weggemasseerd maar juist gebruikt om duidelijkheid en zelfinzicht te verkrijgen. Door nieuwe inzichten kunt u meer invloed op uw eigen welzijn krijgen door anders met uzelf en de dingen om u heen om te gaan. Daardoor kunnen klachten verminderen. Er wordt op een langzame en aandachtige manier gemasseerd, waardoor u beter kunt voelen wat er op dat moment te ervaren is. Bewustwording is het begin van heling en begint bij een aanraking.........met aandacht.
Massagevormen die hierbij ingezet worden: klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage, holistic pulsing, bindweefselmassage.


Voor wie

Naast bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum is iedereen welkom bij Tangan Mas voor
  Therapeutic Touch
  pitjit
  stoelmassage
  holistische massage
  holistische massagetherapie

Indicaties:
- allerlei spanningsklachten, zoals in nek, schouders, rug
- fysieke klachten zonder aanwijsbare oorzaak
- gevoelens van o.a. onrust, stress, burn-out
- vermoeidheid, slapeloosheid, ademhalingsproblemen
- teveel piekeren/in je hoofd zitten
- in een periode waar sprake is van verlies of verandering (overlijden, scheiding, ziekte)
- als ondersteuning van andere hulpverlening (psychotherapie, fysiotherapie)
Verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

Een behandeling begint met een intakegesprek om zo een beeld te krijgen van uw  medische achtergrond en eventuele contra indicaties (bijv. ontstekingen, hartafwijkingen, spataderen) uit te sluiten.

Door wie

Tangan Mas wordt gecoördineerd door Winnie Tan. Van huis uit de massage meegekregen, volgde ze na diverse massagecursussen en haar eigen ervaring met massagetherapie, de 4 jarige HBO opleiding Massagetherapie bij Holos te Utrecht. Het team bestaat verder uit Rita Preijers (TT, pitjit en aromazorg), Jeanine van der Water (TT en pitjit), Anita Wissel (TT en pitjit) en Marjo Bastiaansen (TT en aromazorg).

“Iedere dag weer ervaren we wat een aanraking of een massage met aandacht met een bewoner kan doen. Hij of zij kan een groter lichaamsbewustzijn ervaren, genieten van zowel fysieke als mentale ontspanning, zich gezien voelen door deze aandachtige aanraking en bovendien kan het troostend werken. Naast pijnvermindering kan er een algeheel gevoel van welbevinden en acceptatie zoals het is ontstaan. Dat geldt ook voor medewerkers die geregeld gebruik kunnen maken van TT en stoelmassage. Samen met nog 12 TT-ers geven we vorm aan Tangan Mas. We heten ook externe cliënten graag van harte welkom!”

Overige gegevens

Tangan Mas
Bernard de Wildestraat 400
4827 EG Breda
Tel. 076 5225150
KvK 41.103.368
BTW-nummer 0054.88.886
w.tan@raffyzorg.nl
www.raffyzorg.nl

De praktijk bevindt zich links-achter in de gang tegenover de receptie alwaar u kunt plaatsnemen. U kunt bellen, mailen of vrijblijvend even langskomen. Wanneer u belt, noteert de receptie uw naam en telefoonnummer en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Openingstijden:

Maandag  08.30 - 12.30 uur
Dinsdag  08.30 - 17.00 uur
Woensdag  08.30 - 17.00 uur
Donderdag  08.30 - 17.00 uur
Vrijdag  08.30 –12.30 uur


Zie bijgaand de tarieven: Tangan Mas tarieven 2017.pdf

Links:
www.vanpraaginstituut.nl
www.therapeutictouch.nl
www.holos.nl


   

LAATSTE NIEUWS
15 april 2019

Meten welbevinden bij dementie

Raffy maakte in twee jaar tijd een intensief leertraject door in Persoonsgerichte zorg. Een objectie..

Lees verder
11 april 2019

Raffy behaalt Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg

Woonzorgcentrum Raffy kreeg samen met diverse andere instellingen in Breda een bronzen certificaat M..

Lees verder