Terugblik Herdenking 15-08-2015: '70 jaar; een mensenleven'

Op 15 augustus vond in de tuin van Raffy de jaarlijkse Indië Herdenking plaats. '70 jaar; een mensenleven', was het thema dit jaar.

Ieder jaar opnieuw blijkt hoe belangrijk het is om op deze dag met elkaar samen te komen. Stil te staan bij de dag dat Japan capituleerde en dat alles anders werd. Honderden bezoekers en vele bewoners volgden aandachtig het programma en gedurende die ene minuut stilte, was het ook echt stil. Hoe bijzonder is het om met elkaar dit te ervaren. En hoe bijzonder is het om tussen al deze honderden mensen de stilte te voelen. Kippenvel! Nadat de vlaggen in top gingen, werd het tijd voor de bloemlegging. Namens Raffy legden de heer Walburg, bewoner,  en Charley Bakker, vrijwilliger,  met veel respect het bloemstuk. Nadat alle bloemstukken namens verschillende organisaties gelegd waren, was het tijd voor het defilé met muzikale ondersteuning van het Raffykoor. Op persoonlijke titel werden bloemstukken en bloemen gelegd en aan het einde van het defilé was het monument omringd door bloemen.

De formele herdenking was voorbij en nu werd het tijd voor ontmoeting in Raffy. Alle ruimtes van Raffy werden gevuld met bezoekers en bewoners. Een hapje, een drankje en heel veel herinneringen die gedeeld werden. Bijzondere aandacht was er voor het boekje ’70 jaar; een mensenleven’, waarin ervaringen van veteranen en burgers opgetekend waren. Speciaal gemaakt voor deze bijzondere herdenkingsdatum.

Terwijl iedereen aan het napraten was, had de keuken zijn best gedaan om 380 maaltijden klaar te maken. En na 16.30 uur was het dan zover en kon men genieten van een heerlijke nasi rames maaltijd.

We kunnen terugkijken op een geslaagde herdenkingsdag dankzij de inzet van medewerkers en vrijwilligers van Raffy en vrijwilligers van Arjati, niet alleen op de dag zelf maar ook tijdens de voorbereidingen en na de herdenking. 

Voor foto’s en de uitgeschreven toespraken verwijzen wij u naar www.arjati.nl

Archief

mei 2020 Raamvisite bij Raffy lees verder
apr 2020 Zuster Rani zingt voor bewoners en collega's lees verder
mrt 2020 Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus lees verder
mrt 2020 Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken lees verder
jan 2020 Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg lees verder
dec 2019 Reportage Raffy en Lâle in FLOOR Magazine lees verder
dec 2019 vacature wijkverpleegkundige lees verder
nov 2019 Kerstmarkt Raffy zaterdag 14 december lees verder
nov 2019 Grand Café en Toko 26 november gesloten lees verder
nov 2019 vacature senior Business en Concern Controller lees verder
LAATSTE NIEUWS
06 mei 2020

Raamvisite bij Raffy

De tijdelijk verbouwde personeelsruimte van Raffy maakt het mogelijk dat familie nu bínnen - achter..

Lees verder
09 april 2020

Zuster Rani zingt voor bewoners en collega's

Zuster Rani heeft vanmiddag gezongen op haar afdeling, voor haar bewoners en collega's. Ze vond het ..

Lees verder