Open land- en luchtmachtdag KMA 13 mei 2015

De samenwerking tussen Raffy, KMA en Arjati levert regelmatig mooie momenten op. Op woensdag 13 mei jl. was er weer sprake van zo’n moment.

Op uitnodiging van de KMA konden een 12-tal veteranen en hun begeleiders meedoen aan de Open Land- en Luchtmachtdag in het Valkenbergpark, die door  2e Luitenant (Daniël) van Baarsen georganiseerd was. Tegen 10.15 uur verzamelden de eerste veteranen zich al in het Grand Café van Raffy en met wat vertraging werden ze opgehaald door een colonne oude legervoertuigen.

Nog nooit hebben zoveel oude legervoertuigen in de Bernard de Wildestraat gestaan. Collega’s en buurtbewoners gingen dan ook naar buiten om deze unieke gebeurtenis mee te maken. De veteranen stapten, zij het met wat moeite door de stramme ledematen, in de legerauto’s en vol trots zwaaiden ze naar de achterblijvers. Vol trots namen zij plaats in de voor hun herkenbare legervoertuigen en ze genoten volop van de rit naar het Valkenbergpark, waar zij luid klappend door kinderen ontvangen werden. Als automatisch werd er gesalueerd en de sfeer zat er goed in.

Op naar het zogenaamde Soldate Café, een activiteit in de Spiegeltent op het Kasteelplein, waar bezoekers in gesprek konden gaan met de veteranen over hun militaire verleden. De veteranen die de groep compleet maakten, zijn  allen bezoekers van de inloopavond voor veteranen, die Raffy sinds januari 2015 iedere laatste donderdag van de maand organiseert. Voor hen is Raffy ook een soort thuis geworden en dat versterkte het groepsgevoel.

Gedurende de middag werd iedereen goed verzorgd door cadetten van de KMA. Naast de gesprekken kregen de veteranen ook de gelegenheid om de demonstraties en de tentoonstellingen in het park te bezoeken. Fantastisch om te zien hoe ‘oud’ weer ‘jong’ werd. Aan het einde van de middag werden de veteranen weer netjes in colonne naar huis gebracht en kon men spreken van een onvergetelijke ervaring. Niet alleen voor de veteranen, maar ook voor de vrouwen van het thuisfront en de begeleiders. Kijk voor de foto’s in het Fotoboek.

Archief

mrt 2020 Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus lees verder
mrt 2020 Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken lees verder
jan 2020 Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg lees verder
dec 2019 Reportage Raffy en Lâle in FLOOR Magazine lees verder
dec 2019 vacature wijkverpleegkundige lees verder
nov 2019 Kerstmarkt Raffy zaterdag 14 december lees verder
nov 2019 Grand Café en Toko 26 november gesloten lees verder
nov 2019 vacature senior Business en Concern Controller lees verder
okt 2019 Potjo Potjo! Wie doet er mee? lees verder
sep 2019 Ik Zorg. Voorlichtingsbijeenkomst 10 oktober lees verder
LAATSTE NIEUWS
31 maart 2020

Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus

31-03-20220:00 uur Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen rondom ..

Lees verder
06 maart 2020

Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert iedereen in Noord-Brabant met mi..

Lees verder