Indië Herdenking 2016 - een verslag

Indië Herdenking 2016 - groot succes

Herdenking 15 Augustus 2016

Dit jaar kreeg Raffy via de werkgroep Bersama het verzoek om in aanloop naar de 15 Augustus Herdenking een bloemstuk te mogen leggen bij het Indië monument in de tuin van Raffy. Dit als onderdeel van een ‘ride out’ op zaterdag 13 augustus door 2e en 3e generatie Indische jongeren. Niet alleen Breda werd tijdens deze ‘ride out’ aangedaan, maar ook Den Bosch. Verschillende Indische jongeren van de 2e en 3e generatie hebben zich daartoe op de motor verzameld. Samen met de heren Hübner en Willemsen werd een bloemstuk bij het monument gelegd en werd gezamenlijk de warme maaltijd gebruikt. Vervolgens werd de ‘ride out’ vervolgd en was het een prachtig gezicht hoe de motoren vertrokken uit de Bernard de Wildestraat. 

Op maandag 15 Augustus werd de landelijk erkende Indië Herdenking gehouden. Ook bij Raffy waar de Bredase, de Nederlandse en de Raffyvlag half stok hingen. Het was een prachtig gezicht hoe de Groep Luchtmacht Reserve bij de ingang van Raffy de bezoekers ontving. Een start van een mooie dag voor onze bewoners en allen, die speciaal gekomen waren, om met elkaar te herdenken. Niet te vergeten de kinderen van KBS Kievitsloop, die deze dag in hun vakantie rood omcirkeld hadden. Ook Burgemeester Depla was aanwezig en nam na afloop alle tijd om in gesprek te gaan met verschillende mensen. De herdenking zelf werd door velen als indrukwekkend ervaren en emoties konden niet uitbleven. 

Het was druk en het bleef druk, maar door het prachtige weer kon men zich gemakkelijk overal verspreiden en voelde het niet als druk. De laatste mensen gingen pas tegen 18.00 uur naar huis, maar we kunnen spreken van een mooie dag. Dankzij de inzet van allen, zowel vrijwilligers van Stichting Arjati en vrijwilligers en medewerkers van Raffy, in de voorbereiding en ook na afloop, is het mogelijk geweest om dit neer te zetten. Een totaalverslag met toespraken en foto's vindt u op op www.arjati.nl 

Archief

sep 2020 Toko weer open lees verder
jul 2020 Fijn weer samen lees verder
mei 2020 Raamvisite bij Raffy lees verder
apr 2020 Zuster Rani zingt voor bewoners en collega's lees verder
mrt 2020 Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus lees verder
mrt 2020 Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken lees verder
jan 2020 Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg lees verder
dec 2019 Reportage Raffy en Lâle in FLOOR Magazine lees verder
dec 2019 vacature wijkverpleegkundige lees verder
nov 2019 Kerstmarkt Raffy zaterdag 14 december lees verder
LAATSTE NIEUWS
17 september 2020

Toko weer open

De Toko in Raffy is weer open. Coronaproof natuurlijk. U betaalt per PIN en alléén afhalen is moge..

Lees verder
15 juli 2020

Fijn weer samen

Per 15 juli kunnen onze bewoners bezoek gaan ontvangen volgens 'het nieuwe normaal'. Rondom bezoek a..

Lees verder