Feestelijke heropening Buurthuis Toma

Buurthuis Toma in de wijk Driesprong is vrijdagmiddag 11 maart officieel heropend. Woonzorgcentrum Raffy huurt sinds kort het buurthuis van WonenBreburg en gaat er samen met de bewoners van Driesprong voor zorgen dat het buurthuis zijn originele functie weer terugkrijgt.

Voorafgaand aan de heropening van buurthuis Toma hebben buurtbewoners, medewerkers en vrijwilligers van Raffy en NLDoet in het kader van NLDoet het gebouw vrijdag flink onder handen genomen. Er is geverfd, gesloopt, opgeruimd en gepoetst.

In de middag, tijdens het officiële gedeelte, bewonderen wethouder Patrick van Lunteren (Jeugd, Wonen, Wijken) en onze directeur-bestuurder Gert van der Pluijm samen met  Aline Zwierstra, directeur-bestuurder van WonenBreburg en vele nieuwsgierige buurtbewoners het resultaat. Uiteraard doen ze dat niet zonder zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Na het tekenen van de intentieverklaring neemt het drietal samen met de vertegenwoordigers van de drie kerkorganisaties in Driesprong de verfkwast en -roller ter hand om een laatste stukje muur in te kleuren.

“Fijn dat we hier met elkaar staan. Deze dag is een mooie start om van dit buurthuis weer een levendige plek in de wijk te maken”, vindt Aline Zwierstra. “Ik hoop dat we de muur net zo goed hebben weten in te kleuren, als de samenwerking hier ingekleurd is.” Patrick van Lunteren vult aan: “Tijdens NLDoet wordt er veel gewerkt in de stad. De container vol rommel die voor het buurthuis staat, bewijst dat hier ook hard is gewerkt. Goed dat Driesprong haar buurthuis terugkrijgt, het is immers een belangrijke plek voor deze wijk.”

Die container buiten ligt vol met kapotte meubels en andere rommel die door de vrijwilligers van NLDoet uit het buurthuis is gehaald. “Daarnaast hebben we ook nog een berg oud ijzer weggebracht”, vertelt Hendrik, hij zal als facilitair medewerker van Raffy het beheer van het buurthuis op zich nemen. “Terwijl er flink geklust en geverfd werd, hebben de tantes uit de buurt de keuken onder handen genomen. Die is inmiddels blinkend schoon en alle apparatuur is gerepareerd en klaar voor gebruik.”

Stichting Raffy neemt vanaf nu de beheertaken van het buurthuis op zich. Gert van der Pluijm: “Het is natuurlijk niet onze core business, een buurthuis runnen. Maar dit gebouw in deze wijk past bij onze identiteit. Het is belangrijk dat we de invulling samen met álle bewoners uit de buurt gaan realiseren, maar dat de betrokkenheid groot is, is vandaag wel gebleken.”

In buurthuis Toma wordt in ieder geval een eetgelegenheid geopend, de overige invulling wordt samen met de nog te vormen gebruikersraad samengesteld.

Archief

jan 2021 Laatste nieuws coronavirus lees verder
nov 2020 Kaarsjesroute lees verder
okt 2020 Dringend advies om een mondkapje te dragen lees verder
sep 2020 Toko weer open lees verder
jul 2020 Fijn weer samen lees verder
mei 2020 Raamvisite bij Raffy lees verder
apr 2020 Zuster Rani zingt voor bewoners en collega's lees verder
mrt 2020 Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus lees verder
mrt 2020 Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken lees verder
jan 2020 Bronzen Certificaat Milieuthermometer Zorg lees verder
LAATSTE NIEUWS
21 januari 2021

Laatste nieuws coronavirus

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Raffy..

Lees verder
09 november 2020

Kaarsjesroute

Vanmiddag hebben we stil gestaan bij wat Corona met ons als medewerkers en vrijwilligers doet. Fysie..

Lees verder