Feestelijke heropening Buurthuis Toma

Buurthuis Toma in de wijk Driesprong is vrijdagmiddag 11 maart officieel heropend. Woonzorgcentrum Raffy huurt sinds kort het buurthuis van WonenBreburg en gaat er samen met de bewoners van Driesprong voor zorgen dat het buurthuis zijn originele functie weer terugkrijgt.

Voorafgaand aan de heropening van buurthuis Toma hebben buurtbewoners, medewerkers en vrijwilligers van Raffy en NLDoet in het kader van NLDoet het gebouw vrijdag flink onder handen genomen. Er is geverfd, gesloopt, opgeruimd en gepoetst.

In de middag, tijdens het officiële gedeelte, bewonderen wethouder Patrick van Lunteren (Jeugd, Wonen, Wijken) en onze directeur-bestuurder Gert van der Pluijm samen met  Aline Zwierstra, directeur-bestuurder van WonenBreburg en vele nieuwsgierige buurtbewoners het resultaat. Uiteraard doen ze dat niet zonder zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Na het tekenen van de intentieverklaring neemt het drietal samen met de vertegenwoordigers van de drie kerkorganisaties in Driesprong de verfkwast en -roller ter hand om een laatste stukje muur in te kleuren.

“Fijn dat we hier met elkaar staan. Deze dag is een mooie start om van dit buurthuis weer een levendige plek in de wijk te maken”, vindt Aline Zwierstra. “Ik hoop dat we de muur net zo goed hebben weten in te kleuren, als de samenwerking hier ingekleurd is.” Patrick van Lunteren vult aan: “Tijdens NLDoet wordt er veel gewerkt in de stad. De container vol rommel die voor het buurthuis staat, bewijst dat hier ook hard is gewerkt. Goed dat Driesprong haar buurthuis terugkrijgt, het is immers een belangrijke plek voor deze wijk.”

Die container buiten ligt vol met kapotte meubels en andere rommel die door de vrijwilligers van NLDoet uit het buurthuis is gehaald. “Daarnaast hebben we ook nog een berg oud ijzer weggebracht”, vertelt Hendrik, hij zal als facilitair medewerker van Raffy het beheer van het buurthuis op zich nemen. “Terwijl er flink geklust en geverfd werd, hebben de tantes uit de buurt de keuken onder handen genomen. Die is inmiddels blinkend schoon en alle apparatuur is gerepareerd en klaar voor gebruik.”

Stichting Raffy neemt vanaf nu de beheertaken van het buurthuis op zich. Gert van der Pluijm: “Het is natuurlijk niet onze core business, een buurthuis runnen. Maar dit gebouw in deze wijk past bij onze identiteit. Het is belangrijk dat we de invulling samen met álle bewoners uit de buurt gaan realiseren, maar dat de betrokkenheid groot is, is vandaag wel gebleken.”

In buurthuis Toma wordt in ieder geval een eetgelegenheid geopend, de overige invulling wordt samen met de nog te vormen gebruikersraad samengesteld.

Archief

okt 2019 Potjo Potjo! Wie doet er mee? lees verder
sep 2019 Ik Zorg. Voorlichtingsbijeenkomst 10 oktober lees verder
sep 2019 Beweegtuin Breda-Noord officieel geopend lees verder
aug 2019 Indië-herdenking bij Raffy lees verder
jul 2019 Indië-herdenking 15 augustus 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' lees verder
jun 2019 Raffy en Lâle aanwezig op Congres Thuis in het Verpleeghuis in de RAI maandag 1 juli lees verder
jun 2019 Van stamppot tot döner: bij Raffy en Lâle voelen alle ouderen zich thuis lees verder
jun 2019 Directeur-bestuurder Gert van der Pluijm legt na 21 jaar zijn functie neer bij Huize Raffy lees verder
mei 2019 Cultuurspecifieke zorg bij Raffy: de geuren en kleuren van vroeger lees verder
mei 2019 Proeftuin voor Complementaire Zorg - eindrapport lees verder
LAATSTE NIEUWS
15 oktober 2019

Potjo Potjo! Wie doet er mee?

Zaterdag 9 november is het Weekend van de Mantelzorg. Kom die middag samen met (je) mantelzorgers na..

Lees verder
30 september 2019

Ik Zorg. Voorlichtingsbijeenkomst 10 oktober

’Wanneer kon jij voor het laatst écht iets voor iemand betekenen?’’ Stel dat je dit gevoel aa..

Lees verder