Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus

31-03-20220:00 uur Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

Als gevolg van het Coronavirus en in navolging van de landelijke richtlijnen blijven onze zorglocaties Raffy, Lâle en De Leystroom gesloten tot en met 28 april 2020.

Dat de coronamaatregelen verlengd zijn tot eind april, valt ons zwaar. Onze bewoners hechten aan bezoek van familie en vrienden. We zijn ons ervan bewust dat u en uw naasten hierdoor een extra moeilijke tijd in gaan. Op alle zorglocaties wordt momenteel heel zorgvuldig omgegaan met de hygiëneregels en we hopen met deze aanvullende maatregel onze cliënten en bewoners maximaal te kunnen beschermen. Alle activiteiten binnenshuis worden in kleine groepsvorm georganiseerd.

Hieronder benoemen we in het kort de gevolgen van de tijdelijke sluiting van onze zorglocaties.

Geen bezoek
Alle locaties zijn gesloten voor bezoek. In plaats van een bezoek kunt u wellicht op een andere manier contact leggen en in verbinding te blijven met uw naaste. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch of door te skypen of facetimen. Dit kunnen mooie manieren zijn om deze tijd zo aangenaam mogelijk door te komen. We zijn hier de nodige voorbereidingen voor aan het treffen.

Buitenshuis
We ontraden u met klem om uw naaste mee te nemen voor bijvoorbeeld een avond thuis, het weekend of een verjaardag. Elke beweging buitenshuis vormt een risico voor besmetting en is zeer onwenselijk. Het gaat niet alleen om de bescherming van uw familielid, ook om de kwetsbare medebewoners.

Multidisciplinair Overleg (MDO) en familiegesprekken
MDO’s en familiegesprekken worden tijdelijk opgeschort, tenzij de arts/huisarts en de verpleegkundig specialist bepalen dat het overleg noodzakelijk is. Bij een overleg is slechts één contactpersoon aanwezig. Het overleg vindt dan plaats buiten de afdeling, bijvoorbeeld in een vergaderruimte.

Boodschappen en was
We weten dat u in sommige situaties boodschappen voor uw naaste meeneemt en/of de was doet. Het is heel fijn als u dat blijft doen. Graag zelfs. U kunt afspraken maken met ons voor het ophalen en afleveren van boodschappen en de was bij de ingang van de zorglocatie (tijdens kantoortijden).

Geen diensten derden
Helaas moeten we de deuren ook tijdelijk sluiten voor diensten die in de locaties door derden worden aangeboden, zoals de mondhygiëniste, pedicure, kapper, manicure. Een uitzondering hierop betreft een dienst door derden met een medische noodzaak. Complementaire zorg gebeurt zoveel mogelijk op de kamer van bewoner.

 Lees hier de aangescherpte richtlijnen binnen onze organisatie


Actuele situatie
Het Regieteam Corona monitort actief de landelijke ontwikkelingen en de gezondheidssituatie van onze bewoners, cliënten en medewerkers. In geval van griepverschijnselen handelen wij volgens de protocollen en nemen de benodigde maatregelen. Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM via www.rivm.nl/coronavirus. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.

Heeft u aanvullende vragen? Mail gerust naar communicatie@raffy-leystroom.nl.

Archief

jan 2022 Huidige coronamaatregelen lees verder
nov 2021 Zaterdag 6 november vrijwilligers in het zonnetje lees verder
jul 2021 Zorgcollega´s gezocht lees verder
jun 2021 Telefonische bereikbaarheid lees verder
nov 2020 Kaarsjesroute lees verder
okt 2020 Dringend advies om een mondkapje te dragen lees verder
sep 2020 Toko weer open lees verder
jul 2020 Fijn weer samen lees verder
mei 2020 Raamvisite bij Raffy lees verder
apr 2020 Zuster Rani zingt voor bewoners en collega's lees verder
LAATSTE NIEUWS
15 januari 2022

Huidige coronamaatregelen

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Raffy..

Lees verder
01 november 2021

Zaterdag 6 november vrijwilligers in het zonnetje

Raffy | Lâle | De Leystroom en zeven andere Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken haar vri..

Lees verder